Om Lilla Gärdet

Varmt välkommen till oss på Lilla Gärdet. På vår förskola ges varje barn uppmuntran, stöd och utmaningar så att varje dag bjuder på glädje, lek och lärande. Vi erbjuder ett varierat innehåll i trygga mindre sammanhang med engagerad, närvarande och kompetent personal.

Vi skapar kreativa mötesplatser där undervisning sker i den mindre gruppen och där fokus ligger på att barnen får prova och utforska själva. Våra lärmiljöer inspirerar och stimulerar barnen att utforska läroplanens alla målområden, så som musik, skapande, naturvetenskap, drama, teknik, matematik, språk och hållbar utveckling. Våra stora ljusa lokaler erbjuder en mängd olika rum som vi utformat efter barnens intressen.

Förskolan ligger centralt på Östermalm/Gärdet i nära anslutning till Gärdesskolan med en stor egen gård som är uppdelad i olika delar såsom gräsmatta med plats för natur och grovmotoriska lekar, utforskande klätterställningar, skapande med stafflier och bygg och konstruktionsdel i sandlådan. Vi har nära till både Gärdets och Djurgårdens grönområden såväl som närliggande parker såsom Gustav Adolfsparken, Tessinparken och Humlegården.  Kulturupplevelser och bibliotek finns inom räckhåll.

Förskolan har ett nära samarbete med närliggande skolor – och ingår i ett nätverk som arbetar kring samverkan förskola-skola i stadsdelen Östermalm.

Hos oss ska alla barn och vårdnadshavare mötas av glädje, engagemang och professionalism. Det är viktigt för oss att ni vårdnadshavare känner tillit och trygghet när era barn lämnas hos oss. Genom god daglig kontakt på förskolan och smidig information via förskoleappen TYRA, har varje familj bra insyn och kan snabbt och lätt kommunicera och ta del av förskolans arbete.

Maten som vi serverar på förskolan kommer från Greating och består av näringsrika måltider tillagade på plats i ugn. Greating väljer råvaror efter säsong och klimatberäknar allt som serveras. Typiska rätter består av grönsaker och klimatsmarta proteiner. Näringsrikt, gott och varierat är alltid på menyn. Vi har en stor och ljus matsal som vi alla äter våra måltider i. På det viset kan våra avdelningar fortsätta ha pågående undervisning och lek hela dagen utan avbrott.

Vi har utbildad personal – förskollärare och barnskötare samt kända timvikarer som används vid behov.

Förskolan stänger tidigare 1 dag/månad då personalen har APT. Vi har även 4 utvecklings- och planeringsdagar utspridda under läsåret då förskolan är helt stängd.
Vi erbjuder  ett föräldramöte i september samt en Ljusfest i december. Under våren har vi våra utvecklingssamtal i mars och april samt vernissage i maj och sommaravslutning i juni. Ett kalendarium för dessa datum är synligt i TYRA-appen inför varje läsår.

Vi erbjuder:

  • Möjlighet för barn att utvecklas i små grupper
  • Bra uteverksamhet på gården och närliggande park- och grönområden
  • Professionell, trygg och engagerad personal
  • Inspirerande lärmiljöer som lockar nyfikenhet och lust att vilja mer

Vill du veta mer? 
Kontakta rektor Anna-Karin Lind
rektor@fskfiluren.se
Mobil: 0706-72 12 60